Soarele şi razele UV ne sunt necesare pentru viaţă şi sănătate, dar în cazul expunerii exagerate poate dăuna grav. Soarele emite raze ultraviolete: UVA, UVB şi UVC. Razele UVC emise de soare sunt absorbite de către stratul de ozon, iar în contact cu pielea noastră ajung razele UVA şi UVB. În cazul în care, acestea din urmă, depăşesc doza corespunzătoare, se ajunge la arsuri. Intensitatea lor depinde de câţiva factori: latitudine, anotimp şi de ora din zi.
Expunerea la acţiunea radiaţei solare, asupra căreia nu prea avem niciun control, duce la apariţia riscului de a ne arde, dacă nu suntem capabili de a alege momentul potrivit pentru plajă. Lămpile folosite în aparatele de bronzat, de asemenea, emit raze UVA şi UVB, dar spre deosebire de soare, suntem capabili de a controla cu precizie intensitatea radiaţiilor şi timpul de expunere, încât să reducem la minimum riscul de ardere.
Prin urmare, rămâne un mit faptul că bronzul obţinut la soare este mai natural şi sănătos decât cel de la solar.
Prin utilizarea corectă şi respectarea normelor impuse de noua metodă de bronzare, solarul ne poate oferi un bronz frumos, natural şi sănătos.